Albert Heijn Herenhof doneert alle versproducten aan Voedselbank

Albert Heijn de Herenhof doneert alle vers-, houdbaar-, diepvriesproducten en producten die uit het assortiment gaan aan Voedselbank Alphen aan den Rijn. 

De supermarkt sluit op vrijdag 1 april om 13.00 uur de deuren en heropent op woensdag 13 april om 11.00 uur. De Albert Heijn de Ridderhof en Aarhof zijn in de verbouwperiode wel open.

Blij

Voedselbank Alphen is erg blij met de steun van Albert Heijn. "Fantastisch!", zegt voorzitter Dirk van Kampen. "Dit is de eerste keer dat we zo'n grote donatie krijgen van een Albert Heijn. Ik schat op zo'n 4000 kilo aan producten, daarvan kunnen 250 gezinnen weer een week heel divers eten. Dat is een zeer goede zaak."

Supermarktmanager Léon van der Leer reageert: "We zijn erg blij dat we op deze manier de minder bedeelde inwoners van Alphen aan den Rijn kunnen steunen."

Werkzaamheden

De werkzaamheden rondom de verbouwing zijn al begonnen. Zo worden er voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van een nieuwe gevel en is het gedeelte van de voormalige Jelfra, wat Gall&Gall gaat worden, al helemaal af.

Zaterdag 9 april is de aannemer klaar en zal een team van 60 medewerkers tot aan de opening keihard werken om de winkel weer te vullen met verse producten. Klanten worden op de hoogte gehouden van de werkzaamheden via een wekelijks verbouwjournaal gepresenteerd door vulploegmedewerker Alyssa Reinders. Het journaal is te volgen via Facebook: facebook.com/albertheijndeherenhof.

Opening

De eerste drie weken na de opening wordt er voor de klanten, in samenwerking met andere ondernemers uit de Herenhof, een loterij gehouden. Bij de opening zal tweede locoburgemeester en wethouder Gerard van As het lint doorknippen.

Supermarktmanager Van der Leer vindt het belangrijk om met zijn Albert Heijn betrokken te zijn bij de buurt en de gemeente. Albert Heijn de Herenhof biedt bijvoorbeeld stageplekken aan scholieren en studenten en geeft Wajongers de kans om hun talenten te ontplooien. Ook steunt de supermarkt lokale initiatieven zoals bijvoorbeeld de Samenloop voor Hoop.

"Wij staan als Albert Heijn de Herenhof midden in de samenleving van Alphen aan den Rijn. De samenwerking met ondernemers van de Herenhof, het uitnodigen van wethouder Van As en het doneren aan Voedselbank Alphen zijn voor ons een logische maar zeer belangrijke zetten", aldus Van der Leer.

Tip de redactie