Omleiding en werkzaamheden Koningin Julianabrug

De afgelopen week hebben bewoners en ondernemers rondom de Koningin Julianabrug een brief op de deurmat gekregen omtrent de omleidingen en bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden aan de Koningin Julianabrug.

In de brief attendeert de gemeente Alphen aan den Rijn de omwonende en de ondernemers over de werkzaamheden die in verschillende fases zal plaatsvinden.

Vanaf morgen, 30 maart, starten de voorbereidende werkzaamheden. Dit zal te maken hebben met het plaatsen van de ballastkist. Hiervoor zal men alvast materiaal richting de Koningin Julianabrug brengen. Vanaf de ochtend van 5 april tot de avond van 7 april is de Hooftstraat ter hoogte van de Willem de Zwijgerlaan afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers worden op het trottoir langs het werk geleid, behalve tijdens het hijsen van de ballastkist wat op 6 april gaat plaatsvinden.

Van 5 tot en met 7 april is de pontonbrug afgesloten. De omleidingsroute loopt via de Alphense Brug.

In de 2de helft van mei wordt het rijdek van de Koningin Julianabrug geplaatst. Dan wordt de Hooftstraat ter hoogte van de Willem de Zwijgerlaan afgesloten voor alle verkeer.

Tip de redactie