Wit-Russische kinderen doen een unieke ervaring op

De Wit-Russische kinderen, hun onderwijzeres en tolk hebben de helft van hun verblijf in Alphen aan den Rijn alweer achter de rug. 

Over ruim 3,5 week nemen ze afscheid van hun gasten en gaan de kinderen weer terug naar hun ouder(s). Zover is het echter nog niet. Eerst wordt nog een aantal activiteiten ondernomen waar deze jeugd lekker van kan genieten. Zoals een bezoek van burgemeester Liesbeth Spies waar nu al naar uitgekeken wordt.

Tijdens deze korte week wordt alweer de derde atletiektraining bij AAV36 gegeven. Als slot hebben de jonge atleten volgende week een mini-meerkamp waarbij alle deelnemers een medaille van Covato Sportprijzen ontvangen. Op muzikaal vlak worden de kinderen verwelkomd in de Muziekschool. Ook Wit-Rusland houdt men veel van muziek en de kinderen vermaken zich doorgaans prima, ieder met zijn of haar eigen muzikaal talent.

In de vrije tijd is het ook druk. Zaterdag a.s. vindt een Poldersport evenement plaats bij Lena's Hoeve. Georganiseerd door de Soroptimisten, mogen de kinderen naar hartenlust ravotten in het hooi, helpen op de boerderij, en spelen in de buitenlucht. En voor de nodige versnaperingen wordt gezorgd.

Tip de redactie