Het ziet ernaar uit dat tot tevredenheid van wethouder Gerard van As de BIZ Stadshart deze keer wel doorgaat. 

"We hebben meer voorlichting gegeven. Het resultaat is deze top opkomst. Samenwerken in het Stadshart is van essentieel belang. Ik hoop dat de meeste winkeliers nu wel deel willen nemen."

De BIZ is een samenwerkingsverband van ondernemers in een strak afgebakend gebied, in dit geval het centrumgebied van Alphen aan den Rijn. De gemeente int de bijdragen en de winkeliers besluiten in hun overkoepelend orgaan VOC wat zij met het geld willen doen. "We willen een groot bedrag aan evenementen besteden en niets meer aan een externe centrummanager", noemt voorzitter Eelco Eskes de grote verschillen met de 'oude' BIZ.

De afgelopen maanden hebben Eskes en zijn medebestuursleden in de VOC zich de blaren op de voeten gelopen om zoveel mogelijk winkeliers te laten weten wat een BIZ is en wat een goede BIZ voor het centrumgebied kan betekenen. Het resultaat is in ieder geval een enorme opkomst tijdens de voorlichtingsbijeenkomst maandagavond in het Alphense gemeentehuis. Sterker nog: menig winkelier vulde meteen het stembiljet in en deponeerde dit in de grote grijze bus.

De vorige poging om tot een BIZ te komen, liep op niets uit door onbekendheid, vooroordelen en gebrekkige communicatie.