De politie Alphen aan den Rijn heeft vrijdagmiddag en -avond een grote verkeerscontrole gehouden op de N11, in de omgeving van de Leidse Schouw en de Amerikalaan in Alphen aan den Rijn.

Met een kentekenscanner werden passerende verkeersdeelnemers gescand en geselecteerd voor controle. Motoragenten zorgden voor de toevoer van de te controleren voertuigen.

Tijdens de controle, die van 15.30 tot 21.30 uur duurde, werden 161 voertuigen gecontroleerd. Er werd vooral gelet op technische gebreken van voertuigen, verkeersgedrag, autopapieren en andere documenten, maar ook op bijvoorbeeld openstaande boetes.

Er werden 29 bekeuringen uitgedeeld voor onder andere een kapot remlicht, vasthouden van de mobiele telefoon en geen kentekenplaat voeren. Eén persoon kon een openstaande boete direct betalen. Er werden geen aanhoudingen verricht.

44.000 euro

Omdat de belastingdienst ook bij deze controle aanwezig was, konden diverse zaken direct worden afgehandeld. In totaal heeft men 44.000 euro aan belastingschuld kunnen innen. Van de mensen die niet direct hun belastingschuld konden betalen, is de auto door de belastingdienst afgetakeld.