Grote musical van het Ashram College in première

Donderdag 17 maart ging de zelfgemaakte musical 'Dia de los Muertos' van het Ashram College in première. Vijfenveertig leerlingen en docenten werkten zes maanden lang naar het grote moment toe.

Daan Lazonder zag de afgelopen maanden meters stof onder zijn naaimachine vandaan komen. "Dat is het unieke aan onze schoolmusical. Alle decors, kostuums, toneel- en liedteksten zijn door leerlingen, docenten en ouders zelf gemaakt", vertelt de docent drama. "We hebben met elkaar toegeleefd naar de première en als het dan zover is, is dat echt een moment van trots".

Dia de los Muertos is in Mexico een feest- en herdenkingsdag. In de schoolmusical ontmoet de jonge Sofia op De dag van de Doden de teruggekeerde ziel Anjél. Ze worden verliefd en Sofia stapt in een wereld vol betoveringen en wil niets liever dan met Anjél samen zijn, maar dat kan niet, want Anjél leeft niet meer. Met behulp van kleurrijke personages, spanning, humor en swingende latinbeats heeft de cast het liefdesverhaal tot leven gebracht. Het publiek gaf een minutenlange staande ovatie.

Tip de redactie