Alphense Zwem Club (AZC) 90 jaar

Zwemclub AZC bestaat donderdag op de kop af 90 jaar. Met 15 landstitels en 21 bekerwinsten mag de club zich met afstand de meest succesvolle sportverening van Alphen noemen.

AZC was jarenlang hofleverancier van het Nederlands herenteam. Ook is AZC de enige vereniging van Nederlandse bodem die meerdere malen in de finale heeft gelegen van de Europacup heren, tegenover onder andere het Italiaanse Pro Recco en het Spaanse Catalunya Barcelona.

De vereniging heeft afdelingen voor de wedstrijdsporten waterpolo, synchroonzwemmen, wedstrijdzwemmen, en schoonspringen. Daarnaast voert AZC een actief jeugdbeleid met mini-waterpolo en de REZ voor kinderen vanaf 7 jaar.

Aquarijn

Het thuisbad was lange tijd zwembad "de Thermen" welke op 11 februari 2006 afbrandde. Daarvoor was "de Dillen " het strijdtoneel van diverse spannende en goed bezochte wedstrijden.

Met ca. 600 leden vormt AZC een belangrijke pijler voor de zwemsport. Met ingang van het seizoen 2012-2013 speelt en traint AZC weer op de oude locatie, waar op 7 mei 2012 het (op)nieuw gebouwde zwembad "Aquarijn" is geopend.

Tip de redactie