Opbrengst van actie Vergroot de Hoop 550 euro

Inloophuis De Gele Linde en Samenloop voor Hoop hebben allebei een cheque van 550 euro ontvangen uit handen van wethouder Tseard Hoekstra. Het bedrag is de opbrengst van de actie Vergroot de Hoop. Gemeente Alphen aan den Rijn deed vorig jaar voor de eerste keer mee aan deze actie.

Stichting Vergroot de Hoop zamelt taxussnoeisel in dat verwerkt wordt tot kankerbestrijdende medicijnen. Voor het inzamelen van dit taxussnoeisel deed de stichting een beroep op particulieren, gemeenten, hoveniers en begraafplaatsen. Stichting Vergroot de Hoop heeft dit taxussnoeisel verkocht en de lokale opbrengst is gedoneerd aan Stichting De Gele Linde en Samenloop voor Hoop.

Tijdens de overhandiging kondigde wethouder Hoekstra aan dat de gemeente ook dit jaar weer meedoet. Hij hoopt dat meer mensen meedoen, zodat de opbrengst hoger wordt. 'Er is nog steeds veel geld nodig voor onderzoek. Iedere donatie brengt de artsen een stapje dichterbij de oplossing, een medicijn waardoor kanker een chronische ziekte wordt.'

Tip de redactie