Maandag 21 maart bijeenkomst voor de BIZ Alphen

Op maandagavond 21 maart wordt in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn een bijeenkomst voor de Bedrijven Investerings Zone (BIZ) gehouden. Deze avond wordt de aftrap gegeven voor het stemmen voor de BIZ in Alphen.

Nadat er in november van 2015 met de draagvlakmeting onder de centrumondernemers voor werd gekozen om de BIZ niet door te zetten, is er nu besloten een tweede stemmingsronde te houden. "In de afgelopen periode zijn we hard bezig geweest met het informeren van de ondernemers over de BIZ", zegt wethouder Gerard van As. "Dat veel van de ondernemers tegen de BIZ stemden, kwam vooral door de onwetendheid over het onderwerp. Zo was niet voor iedereen duidelijk waar het geld aan werd uitgegeven."

Wethouder Van As hoopt dat er uit deze tweede stemronde een positieve uitslag voor de BIZ komt, zoals er ook een positieve uitslag uit de stemming voor de BIZ voor vastgoedeigenaren kwam. "Een hoop ondernemers hebben al laten weten er 21 maart bij te zijn", zegt Van As. "Ik denk dat iedereen nu ook in ziet dat we er met z'n allen voor moeten gaan om het stadshart te verbeteren."

Ondernemers kunnen tot uiterlijk 30 april hun stembiljet inleveren.

Tip de redactie