Gemeente komt met actieplan voor mensen die urgent woning nodig hebben

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft het actieplan spoedzoekers opgesteld. Deze nieuwe term is bedacht voor de urgent woningzoekenden. Het plan bevat de verschillende stappen om mensen succesvol te laten integreren.

"Het hebben van een woning maakt onderdeel uit van de kansen die iemand heeft om mee te doen in de samenleving", laat wethouder Tseard Hoekstra weten. "Daarom zijn we tot dit actieplan gekomen."

Het actieplan is een stappenplan voor statushouders, arbeidsmigranten, zorgvragers en starters. Deze mensen hebben naast het verkrijgen van een woning, in verschillende mate behoefte aan andere ondersteuning. Ook deze ondersteuning, bijvoorbeeld bij het vinden van werk, is ook in het plan opgenomen.

De gemeente is zich er van bewust dat een woning een klein deel is van iemands kwaliteit van leven. Ook de omwonenden zijn belangrijk bij het integratievraagstuk.

"Je kunt wel ergens wonen, maar als je daar dan geen contact met de buurt hebt, helpt dat de integratie niet verder", aldus wethouder Hoekstra. "De gemeente komt snel met de mogelijke locaties en zal de buurt ook bij de ontwikkelingen betrekken."

Tip de redactie