Scholen ondertekenen nieuw convenant veilige school

Maandag 14 maart ondertekenden alle middelbare scholen in de gemeente Alphen aan den Rijn, gemeente, politie, Bureau Halt en het openbaar ministerie een nieuw convenant veilige school.

De partijen willen met de afspraken uit het convenant een veilige plek op school creëren voor de leerlingen. Bijvoorbeeld door elkaar snel te vinden bij incidenten zoals bijvoorbeeld vechtpartijen, vandalisme of intimidatie.

Op middelbare scholen doen leerlingen niet alleen vakkennis en vaardigheden op, het is ook de plek waar ze andere jongeren ontmoeten, leren hoe de samenleving in elkaar zit en wat de gebruikelijke normen, waarden en omgangsvormen zijn.

Het moet een plek zijn waar leerlingen zichzelf durven te zijn, zichzelf optimaal kunnen ontwikkelen en zich veilig voelen om bij de schoolleiding zijn/haar verhaal kwijt te kunnen.

Burgemeester Liesbeth Spies: "Veiligheid op en rond scholen kunnen we alleen realiseren samen met de betrokken partners. We willen samen investeren om incidenten op scholen te voorkomen."

Tip de redactie