Alphens bedrijf MakeCover wint FESPA 2016 Award

MakeCover heeft de prestigieuze en wereldwijde FESPA Award in de wacht gesleept met het project Plafond Nieuwe Station Delft. 

Dit project is uniek in de wereld, en niet alleen vanwege de creatieve architectuur, maar ook vanwege de organisatorische en logistieke complexiteit.

De prijs wordt jaarlijks slechts aan één bedrijf in de hele wereld toegekend, en dit jaar mag het uit Alphen aan den Rijn afkomstige MakeCover zich de gelukkige winnaar noemen in de categorie 'decals, printed labels and fleet marking'.

Erkenning van vakmanschap

De prijs werd 9 maart j.l. bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse gala diner, dat plaatsvond in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Ronald Steenkist, eigenaar van MakeCover over de prijs: "Ik vind het een ontzettende eer om deze prijs te mogen ontvangen. Het is natuurlijk ontzettend gaaf om zo'n prijs te winnen, maar het betekent voor mij ook erkenning van mijn vakmanschap. En dat het een wereldwijde prijs is, maakt het extra leuk!"

FESPA, de wereldwijde branche-organisatie op het gebied van print, kent strenge toelatingseisen voor de nominaties. In het algemeen moet het hele project uitmuntend zijn, er wordt gekeken naar de printkwaliteit, de gebruikte technische expertise en kwaliteit en uitstraling van het complete beeld. Hiernaast worden ook de gebruikte technieken meegewogen.

Prijs resultaat van samenwerking

Het prijswinnende project heeft MakeCover uitgevoerd in opdracht Integra Groep in samenwerking met Mecanoo Architecten, het architectenbureau uit Delft dat verantwoordelijk was voor het ontwerp van het nieuwe station van Delft.

MakeCover werkt veel in opdracht van bureau's als het gaat om het verfraaien of renoveren van wanden, plafonds, objecten en gevels.

Tip de redactie