Tienerdisco voor jongeren met een beperking in Alphen

Stichting Vrijetijdsbesteding, Thuishulp en Vormingsactiviteiten (VTV) zet zich in Alphen aan den Rijn in om iedereen, met een beperking of niet, iets te bieden op vrijetijdsgebied. 

"Voor iedereen moet er iets te doen zijn. Contact met anderen, het uitoefenen van een hobby, het hebben van plezier; het is voor iedereen leuk en noodzakelijk!", aldus de organisatie.

Zodra je een (verstandelijke) beperking of een vorm van autisme hebt, is het niet vanzelfsprekend dat er veel te doen is in je vrije tijd. Veelal blijkt het niet mogelijk om aansluiting te vinden bij de overige deelnemers van de reguliere activiteit.

Disco

Daarom wordt er door VTV elke maand een tienerdisco voor jongeren (12 - 20 jaar) met een beperking georganiseerd in MAX aan de Olympiaweg in Alphen aan den Rijn. Maandelijks is er van 19.30 uur tot 21.30 uur de kans om te dansen, te kletsen met vrienden en/of een drankje te bestellen aan de bar.

Voor 3,50 euro kun je meedoen met de disco. Uiteraard is er nog de mogelijkheid om een frisdrankje of iets lekkers te bestellen. Opgeven hoeft niet van te voren, je kunt gewoon langskomen en, na betaling, mee doen met de disco.

Tip de redactie