Wit-Russische kinderen bezoeken strand en Blijdorp

De gastkinderen uit Wit-Rusland die deze week op bezoek zijn in Alphen aan den Rijn zagen dit weekend voor het eerst de zee. Dat leidde tot veel bewondering over die oneindige plas met water en golven. Naast het bezoek aan het strand stonden er diverse andere activiteiten op het programma. 

De bezoekers kregen een eerste zwemles in zwembad De Kuil in Bodegraven. De enthousiaste gastkinderen werden door vrijwilligers in de watten gelegd met o.a. gratis zwembandjes en knuffels die door bezoekers werden verzameld.

Op dinsdag vond het schoolreisje plaats naar dierentuin Blijdorp. De meest gehoorde kreet van de die dag: "Wauw!" De kinderen keken hun ogen uit bij het Oceanium, de giraffen, tijgers en de gorilla.

Tandarts

Ook het dagelijkse leven voor de kinderen uit Wit-Rusland went. De meesten hebben al enige Nederlandse woorden geleerd, zoals 'goed' en 'doei', 'lekker slapen', en wat cijfers.

De kinderen spelen bij en met elkaar en er is al een verjaardag gevierd. Een aantal kinderen heeft inmiddels een van de tandartsen bezocht, die compleet belangeloos de gebitten saneren.

Deze week worden de kinderen vereerd met een bezoek van de ambassadeur en de consul uit Wit-Rusland. Op het programma staan eveneens een bezoek aan de atletiekvereniging AAV '36, de scouting en Parkexpressie.

GGD

Vrijdag worden bovendien alle ogen van de kinderen door de GGD getest. Degenen die een bril nodig hebben, mogen deze gratis uitzoeken bij Specsavers in Alphen aan den Rijn.

Tip de redactie