Raad tevreden met antwoorden tijdens spoeddebat Nutsgebouw

De Alphense gemeenteraad was donderdag 10 maart bij elkaar voor een spoeddebat rond de gang van zaken bij de verkoop en bestemming van het Nutsgebouw aan de Lage Zijde. De oppositiepartijen PvdA, RGL, SP en GroenLinks hadden dit debat aangevraagd. De raad is tevreden met de antwoorden van wethouder Gerard van As.

Van As stak ruiterlijk de hand in eigen boezem. Hij gaf toe dat het eleganter was geweest om de raadsleden in december in te lichten dat de verhuur aan La Place wellicht zou mislukken.

Om dit enigszins goed te maken, maar natuurlijk vooral om het voortaan beter te doen, bood de wethouder aan een bijeenkomst te organiseren in bijzijn van John Vermeer van Centurio Vastgoed. Centurio zal het Nutsgebouw restaureren, renoveren en inrichten met drie horecaondernemingen. De raad is blij met deze handreiking.

Redden

De wethouder gaf een tijdspad aan met het selectieproces, de verkoop en wat er onderweg mis ging. Ook toonde hij aan dat de gemeenteraad voortdurend is ingelicht met uitzondering van de maand december. Toen meende de wethouder 'de zaak te moeten redden' en had hij verzuimd dit te melden.

Ook legde de wethouder uit dat de belegger die in juli 2015 het koopcontract ondertekend had, niet verplicht was om met het College te komen praten over de doorverkoop. Dit is echter wel gebeurd. Vandaar dat Van As er veel vertrouwen in heeft dat het Nutsgebouw een heel mooi Alphens project wordt.

Het waren vooral de PvdA en RGL die frontaal in de aanval op de wethouder gingen. De SP stelde genuanceerde vragen en was ook tevreden met de antwoorden. Van GroenLinks kwam ondanks kritiek ook een compliment voor de snelheid van handelen rond de werkzaamheden aan de Lage Zijde.

Tip de redactie