Bezuiniging 1 miljoen euro SWA mogelijk geschrapt

Er wordt mogelijk niet 1 miljoen euro bezuinigd op de Sociale Werkplaats Alphen aan den Rijn (SWA) door de gemeente Alphen. 

Het schrappen van die bezuiniging overweegt het college van burgemeester en wethouders voor te leggen aan de gemeenteraad.

Een onafhankelijk onderzoeksbureau concludeert dat deze aangekondigde bezuinigingsmaatregel onrealistisch is. Het gemeentebestuur overweegt die aanbeveling, het schrappen van de bezuinigingsmaatregel, over te nemen. Donderdag werd de inhoud van het rapport over de financiële problemen bij de SWA openbaar gemaakt. Verantwoordelijk wethouder Willem-Jan Stegeman (D66) trok zijn conclussies en stapte per direct op.

Financiële problemen

De SWA kampt met een structureel gat in de begroting. Dit jaar komt het bedrijf 1 miljoen euro tekort en in 2019 loopt dat tekort op tot 1,9 miljoen euro. En dat terwijl juist een winst van 250.000 euro beoogd was.
Het voorstel begrotingswijziging van het onderzoeksbureau wordt nu doorberekend. Dat moet duidelijkheid scheppen over het werkelijke tekort op de begroting en inzicht geven in het financieel meerjarenperspectief.

Tip de redactie