'700 procent huurverhoging biljartvereniging moet van tafel'

De door de SWA aangekondigde huurverhoging van 700 procent voor biljartvereniging 'Krijt op tijd' is veel te hoog. Volgens de SP fractie in Alphen aan den Rijn betekent het op deze schaal verhogen van de huur zeer waarschijnlijk het einde van de biljartvereniging.

SWA is de beheerder van het activiteitencentrum 'de Wielewaal', waar biljartvereniging 'Krijt op tijd' gevestigd is. Wekelijks gaan daar zo'n 65 vooral oudere inwoners van Alphen aan den Rijn heen.

SP raadslid Harre van der Nat: "Schokkend te zien hoe een mooie vereniging de nek wordt omgedraaid. Het college van Alphen aan den Rijn moet hier ingrijpen. De huur voor 2015 bedroeg 700 euro per jaar. Voor 2016 is dat 4800 euro geworden." 

"De biljartvereniging is meer dan alleen een plek om met elkaar te biljarten en competitie te spelen. Het is ook een moment in de week om even met elkaar de zinnen te verzetten. Een sociale ontmoetingsplek en een rustpunt in deze steeds individueler wordende samenleving."

Vragen

De SP fractie heeft schriftelijke vragen gesteld over de gigantische huurverhoging en wil dat het college niet alleen in gesprek gaat met beheerder SWA, maar ook dat zij alles op alles zal zetten om desnoods een andere geschikte en betaalbare ruimte te vinden voor de leden van de biljartvereniging.

Tip de redactie