De Alphense sportprijzen worden 15 april uitgereikt

Op 15 april 2016 worden in Zwembad Aquarijn, in het Aquahome, de sportprijzen uitgereikt aan Alphense sporters die in 2015 uitzonderlijke sportprestaties hebben geleverd. 

De organisatie van dit evenement is in handen van de Stichting Trots op sport in Alphen, in samenwerking met De Thermen2 en Studio Alphen.

Een groots SportGala zoals dat al vijf jaar door de SportRaad is georganiseerd om de sporters te eren, kan in die vorm dit jaar geen doorgang vinden.

Omdat de organisatie de sporters wel in het zonnetje wil zetten, wordt dit jaar een andere vorm gekozen om de sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent en sportvereniging van het jaar 2015 te eren.

De stichting Trots op sport in Alphen heeft de ambitie om in 2017 wel weer een groots gala te organiseren. Over de opzet en uitvoering daarvan wordt op 15 april bij de uitreiking van de sportprijzen alvast een tipje van de sluier opgelicht.

Voor de nominaties en het aanwijzen van de winnaars van de sportprestaties over 2015 heeft een vakjury van sportjournalisten een lijst opgesteld van alle kandidaten. Voor de uitreiking van de prijzen op 15 april worden alle genomineerden uitgenodigd, maar ook een delegatie van alle sportverenigingen.

Op deze avond wordt door Michel du Chatinier, wethouder van sport, de sportpenning 2015 van de gemeente Alphen aan den Rijn uitgereikt. Deze penning wordt uitgereikt door de gemeente aan een sporter die een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd. Ook wordt bekend gemaakt of er sporters worden opgenomen in de Wall of Fame in de Limeshal.

Tip de redactie