Alphense politie kijkt tevreden terug op 20 van Alphen

De politie van Alphen aan den Rijn kijkt tevreden terug op de 20 van Alphen. De 51ste editie van het hardloopevenement werd afgelopen zondag gehouden in Alphen en in de polder bij Aarlanderveen.

De politie was tijdens het evenement aanwezig om de deelnemers ongestoord hun wedstrijd te laten lopen, waar nodig de organisatie te ondersteunen en het waarborgen van de verkeersveiligheid. Motorrijders hielden langs het parcours toezicht en politiebikers namen het centrum voor hun rekening.

"De organisatie van de 20 van Alphen had zich prima voorbereid. Er hing een gezellige sfeer in het centrum van Alphen, maar ook onderweg langs het parcours", zo meldt de politie. "Via deze weg dan ook een groot compliment aan de organisatie van de 20 van Alphen!"

Incidenten

Tijdens het evenement waren maar weinig incidenten. Een paar mensen waren onwel geworden, die door de EHBO of ambulance werden opgevangen. Daarnaast kreeg één bestuurder een boete omdat hij de aanwijzingen van een verkeersregelaar negeerde en het parcours opreed. Ook werden enkele jonge deelnemers vermist, maar zij konden al snel weer herenigd worden met hun ouders. Voor één meisje werd een Burgernetbericht verstuurd.

Tip de redactie