WonenCentraal heeft een bestemmingsplanwijziging aangevraagd voor de bouw van nieuwe woningen aan de Concertweg. 

Op dit moment is deze locatie alleen bestemd voor 'kantoor' en nog niet voor 'wonen'. Op de plek van haar oude kantoor wil wonenCentraal elf zeer energiezuinige eengezinswoningen bouwen.

Snelle bouwtijd

De bouw van de elf nieuwe eengezinswoningen start waarschijnlijk na de zomervakantie. Dit is nog wel afhankelijk van de bestemmingsplanprocedure.

WonenCentraal heeft gekozen voor het concept MorgenWonen van VolkerWessels. De Morgenwoningen worden in een sneltreinvaart neergezet. Het hele bouwproces van aanvang bouw tot en met oplevering duurt een aantal maanden. Muren, daken, badkamer en toilet worden in de fabriek kant-en-klaar gemaakt en op de bouwlocatie in elkaar gezet.

Zeer energiezuinige woning

Het resultaat is een duurzame woning van hoge kwaliteit. De woningen zijn zeer energiezuinig door de combinatie van o.a. isolatie, zonnepanelen op het dak, vloerverwarming en geen gasaansluiting.

Duurzaam concept en minder bouwoverlast

Met de snelle bouw van deze woningen is er minder transport naar de bouwplaats en minder bouwafval. De grote voordelen zijn minder CO2 uitstoot, een milieubewuster grondstofverbruik en minder bouw- en transportoverlast voor de omgeving.

Sociale verhuur

WonenCentraal biedt mensen met een laag inkomen een thuis in Alphen aan den Rijn. Normaal gesproken zouden deze nieuwe woningen minimaal ? 900,- per maand kosten. WonenCentraal verhuurt de woningen echter sociaal en niet commercieel. De maandelijkse huur van de woningen is daarom 710,68 euro (prijspeil 2016).

Start verhuur

Op dit moment kunnen geïnteresseerden zich nog niet inschrijven voor de nieuwe eengezinswoningen. De woningen worden verhuurd via WoningNet Holland Rijnland.

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele ontwikkelingen, meldt u dan aan voor het Nieuwbouw Journaal van wonenCentraal. Daarin geeft de corporatie aan wanneer de verhuur van deze eengezinswoningen start.