Arriva is een proef gestart met pinnen en contactloos betalen in de stadsbussen in Alphen aan den Rijn en Gouda. De proef startte al in november, maar is nu verlengd tot en met 30 april 2016.

De verlenging van de proef met twee maanden zorgt ervoor dat na afloop een goede evaluatie kan plaatsvinden. Reizigers maken al veel gebruik van deze nieuwe betaalmogelijkheid.

Reizigers kunnen naast reizen met de OV-chipkaart ook bij de buschauffeur een papieren kaartje kopen. Die kan een reiziger contant betalen, maar gedurende de proef ook met een betaalpas (pinnen of contactloos) in de bussen van de stadsdiensten in Alphen aan den Rijn en Gouda.

Het tarief blijft hetzelfde. De pinbon is het vervoerbewijs. De voorwaarden die gelden voor een papieren kaartje, zijn voor de pinbon hetzelfde. In Alphen aan den Rijn kan men in bij lijn 1, 2, 3 en 4 gebruik maken van het pinnen en contactloos betalen.

Wensen

Met deze proef wil Arriva onderzoeken of deze nieuwe betaalmethode binnen het openbaar vervoer aansluit op de wensen van haar reizigers. Arriva wil de komende jaren meer innovatieve oplossingen implementeren om het reis- en betaalgemak in het openbaar vervoer te vergroten.

Deze proef is een stap om het betaalgemak in het openbaar vervoer te vergroten. De afgelopen periode is de techniek al getest en hebben diverse reizigers al gebruik gemaakt van deze betalingsmogelijkheid.

Na afloop van de proef gaat Arriva de bevindingen en ervaringen van de reizigers en buschauffeurs evalueren en een keuze maken voor een verdere uitrol van pinnen en contactloos betalen in de bus.