Badmintonclub ZIGO vierde afgelopen dinsdag 1 maart 2016 het vijftigjarig bestaan. Tijdens de jubileumreceptie in de kantine van de Limeshal waren oud-leden, voormalig trainers, leden, trainers en relaties aanwezig. Badmintonbond Nederland verraste de club met een erepenning voor dit jubileum.

Bestuursleden Paul Kleijn en Ger Tabeling reikten namens Badmintonbond Nederland een erepenning uit aan voorzitter Linda Roest. Dit ter ere van het vijftigjarig jubileum van de Alphense badmintonclub ZIGO.

"Dit is één van de verenigingen waar we het als bond van moeten hebben. Als bond kun je de sport niet alléén uitdragen, verenigingen zijn daarom de paradepaardjes van de bond. We vinden het belangrijk dat we als bondsbestuur aanwezig zijn, wanneer een vereniging 50 jaar bestaat", aldus Kleijn. "Het is goed om het land in te gaan en te zien dat badminton leeft bij een vereniging zoals ZIGO."

Vrijwilligers

De avond stond voornamelijk in het teken van herinneringen ophalen, vergeten anekdotes en nostalgie. Roest roemde in haar speech alle vrijwilligers sinds de beginjaren: "Al die jaren hebben velen zich belangeloos ingezet voor de club. Dat zijn de mensen die anoniem blijven, maar wel voor het voortbestaan van de vereniging zorgen. Ik ben trots op onze leden, op onze club en op alle vrijwilligers!"

Toekomst

"Het is goed om te zien dat BC ZIGO zo'n jonge voorzitter heeft, en nog wel iemand die binnen de eigen club is opgegroeid. Maar ook dat de club een jong bestuur heeft," merkt Tabeling op, "dat is iets om trots op te zijn". Roest sloot af met een blik op de toekomst: "Tijden veranderen, maar een ding blijft altijd hetzelfde. Wat de toekomst ook brengt. Onze visie op de vereniging blijft altijd bestaan. Zonder Inspanning, Geen Ontspanning".

Herinneringen ophalen

De fotoalbums uit de ZIGO-archieven en de speciale jubileumeditie van het clubblad kregen veel aandacht. Er werd druk gebladerd en gezocht naar bekenden. Oud-lid Anneke Mol (vroeger Westendorp): "Ik ben zo'n 7 jaar lid geweest. Ik kijk terug op een gezellige tijd en een leuke groep mensen bij elkaar."

Jacqueline van Staveren is nog steeds lid. Zij speelde ooit als jeugdspeler met Mol samen in een competitieteam. Van Staveren: "Ik weet eigenlijk niet eens hoe lang ik lid ben. Al lang in ieder geval. En als je eenmaal aan badminton verslaafd bent, kom je er niet zomaar vanaf."