Er is een grote kans dat het plan voor horeca met aanlegplaatsen bij de Zegerplas doorgaat. Het plan van Martin Kalkhoven, eigenaar van Wet 'n Wild, is het enige overgebleven plan nu John Vermeer, de andere initiatiefnemer, zich heeft teruggetrokken.

John Vermeer had bij de gemeente Alphen aan den Rijn een plan ingediend voor een boathouse aan de Zegerplas. Vandaag werd echter bekend dat Vermeer het Nutsgebouw gaat ontwikkelen, waardoor hij de keus heeft gemaakt zijn plan in te trekken.

"Jammer dat John Vermeer zijn plan voor de Zegerplas heeft teruggetrokken, maar ik begrijp het volledig. Het is een logische en verstandige keuze dat hij zijn aandacht op één plan richt", laat wethouder Gerard van As weten.

Water

Het plan van ondernemer Martin Kalkhoven bestaat uit een horecagelegenheid aan de Westkanaalweg met aanlegplaatsen voor zo'n 30 bootjes. Het volledige pand zal op het water worden geplaatst en het einde van de steiger komt een trouwkapel.

De huidige parkeerplaats zal worden opgeknapt en uitgebreid. Overigens blijven het bekende 'rondje meer' en het grasveld en strandje bij de t-steiger zoals het nu is.

Het plan van Martin Kalkhoven wordt deze maand beoordeeld door de gemeente Alphen aan den Rijn, omwonenden en deskundigen. Daarna wordt besloten of het plan daadwerkelijk doorgaat.