Wethouder Gerard van As is blij met de nieuwe ontwikkelingen rond het Nutsgebouw aan het Thorbeckeplein in Alphen aan den Rijn. "Met de plannen van ondernemer John Vermeer kunnen we met hoge snelheid het project Thorbeckeplein afmaken", laat Van As weten.

"Toen duidelijk werd dat La Place niets meer ging worden, heb ik samen met de eigenaar van het Nutsgebouw de knoop doorgehakt", zegt Van As. "We besloten toen om voor het plan van Vermeer te gaan."

De nieuwe plannen voor het Nutsgebouw zijn volgens Van As een goede ontwikkeling voor Alphen. "Het Nutsgebouw wordt weer in oude luister hersteld", legt Van As uit. "Het gebouw wordt weer zoals het hoort te zijn."

Alphens

Het bouwproces krijgt een echt Alphens karakter. "De betrokken partijen zijn allemaal echte Alphense bedrijven", zegt Van As. "Zo sluiten onder andere Alphaplan en architect Jeffrey Bloemen aan, de bouwer wordt ook een Alphens bedrijf. Welk bedrijf het gaat worden is nog niet zeker."

Het College is volgens Van As erg blij met het snelle handelen rond het Nutsgebouw. "Daarnaast komt er met de invulling van het pand een hoop reuring in het centrum en daar zijn we als College erg blij mee", aldus Van As.