Het Nutsgebouw in Alphen aan den Rijn is onlangs gekocht door ondernemer John Vermeer, eigenaar van Centurio Vastgoedontwikkeling. De Alphense ondernemer neemt de ontwikkeling van het Nutsgebouw op zich, dat in het voorjaar van 2017 moet openen.

Het Nutsgebouw in Alphen aan den Rijn zal straks meerdere horecagelegenheden huisvesten. John Vermeer denkt aan drie à vier ruimtes die straks met diverse horecaconcepten worden ingevuld, zoals een grand café, wijnbar en een restaurant.

John Vermeer: "Ik heb een idee bij wat de juiste invullingen moeten zijn en dat moet een verrijking zijn voor onze stad. Alles moet aanvullend zijn op de horeca die op dit moment al bestaat in Alphen."

Vakmanschap

Naast het Nutsgebouw heeft Centurio Vastgoedontwikkeling ook nog eens drie winkelunits gekocht, die op dit moment nog worden gebouwd. Het liefst ziet John Vermeer oud vakmanschap in deze panden. "Denk hierbij aan een goede slager, visboer of een ijssalon. Samen moeten het Nutsgebouw en de winkelunits de Lage Zijde gaan versterken."

Een aantal kernwoorden staan centraal in de visie van John Vermeer om de Lage Zijde aantrekkelijk te maken. Niet alleen voor de Alphenaar, maar ook voor de regio. "Ontmoeten, verleiden, beleven en blurring moeten ervoor zorgen dat de Lage Zijde de trekpleister gaat worden in Alphen aan den Rijn."

John Vermeer: "Blurring in het Nutsgebouw moet je zien als innovatieve combinaties tussen retail en horeca. In het buitenland schieten deze concepten als paddenstoelen uit de grond en ook in Nederland wordt dit steeds bekender. Met typische Alphense ondernemers in het Nutsgebouw versterken deze concepten elkaar. Belevenis, daar draait het straks om!"