De politie heeft dinsdag in moeten grijpen bij een vechtpartij binnen de noodopvang aan de Eikenlaan in Alphen aan den Rijn. Twee vluchtelingen gingen met elkaar op de vuist. Wat hier de aanleiding voor was is onbekend.

De vechtpartij leek in eerste instantie groter dan hij in werkelijkheid was. "Door het grote aantal mensen binnen de noodopvang leken er meer mensen bij het opstootje betrokken te zijn", legt teamchef van de politie John Nieumeijer uit. "Toen we gingen kijken om wie het uiteindelijk ging, bleven er twee mensen over. Deze zijn ook aangehouden."

Een grote politie-inzet bij de meldingen van de noodopvang hoeft volgens Nieumeijer niet direct te betekenen dat er heel veel aan de hand is. "We houden rekening met de complexiteit van het gebouw en de tijdelijke bewoners", zegt Nieumeijer. "Uit voorzorg worden er daarom meer eenheden ingezet bij dit soort meldingen. We willen voor de hulpverleners een veilige situatie kunnen creëren en het overzicht bewaren."

Op 29 januari moest de Alphense politie ook naar de opvang om een vechtpartij te sussen. De politie was toen met 10 auto's aanwezig.