Donderdag 10 maart is de afsluiting van het project 'De tijd geritst' waarin leerlingen van het Wellantcollege in gesprek gingen met bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn.

De 11 leerlingen kwamen vijf keer naar Oudshoorn om met bewoners te praten over hun ouderlijk huis, hun schooltijd en drie persoonlijke onderwerpen.

Gesprekken waarin bijzondere contacten plaatvonden: leerlingen die van de ouderen leerden hoe het vroeger was, dat je op zaterdag naar school ging, hoe het was om op te groeien in een groot gezin en zoals een bewoner zei: "het verschil tussen deze tijd en mijn jonge tijd, is moeilijk om aan te geven. Ik denk dat in deze tijd je je eigen ding doet, terwijl je vroeger meer de gewoontes overnam van je ouderlijk huis."

De leerlingen verwerkten alle verhalen in een persoonlijk boek: voor iedere bewoner een. Deze boeken worden op donderdag 10 maart tijdens een feestelijke bijeenkomst aangeboden aan de bewoners, in aanwezigheid van hun familie, de ouders van de leerlingen en andere belangstellenden.

Deze bijeenkomst vindt plaats op het Dorpsplein van Verpleeghuis Oudshoorn en begint om 19.30 uur.