In de gevangenis in Alphen aan den Rijn is een cipier maandag ernstig gewond geraakt. Ook werd een afdelingshoofd op zijn hoofd geslagen, zo meldt De Telegraaf.

Volgens de krant braken er maandag 'felle gevechten' uit tussen bewaarders en gevangenen. Een cipier werd met een mes in zijn zij gestoken en een afdelingshoofd zou harde klappen op zijn hoofd hebben gekregen.

De incidenten vonden plaats op de B-afdeling van de penitentiaire inrichting in Alphen, waar veel zware criminelen vastzitten. Een speciaal Intern Bijstandsteam (IBT) moest worden ingezet om de rust in de gevangenis te herstellen.

Wapens, drugs en telefoons

De Telegraaf publiceerde vorige week al een bericht over misstanden in de Alphense gevangenis. Niet de directie en bewaarders, maar vermogende en invloedrijke gevangenen zouden op sommige afdelingen de touwtjes in handen hebben.

Daarnaast zouden enkele bewaarders te innige contacten hebben met de gevangenen of de intregiteitsregels schenden. Ook zouden drugs, wapens en smartphones naar binnen worden gesmokkeld.