Tijdens de Samenloop voor Hoop wordt een grote openluchtkapsalon opgezet in Park Rijnstroom in Alphen aan den Rijn. Onder de naam Knippen voor KWF is het de bedoeling om zoveel mogelijk haardonaties voor Stichting Haarwensen en donaties in voor het KWF op te halen.

Knippen voor KWF is een initiatief van Renate Verhage, eigenaresse van Eco Coiffures aan De Oude Wereld.

Om ook deze editie weer tot een succes te maken, dienen er zoveel mogelijk kappers gemobiliseerd te worden. In 2014 waren er veel enthousiaste kappers en haardonateurs. Er is toen ruim 3.000 euro bij elkaar geknipt en zijn er 73 vlechten gedoneerd Een record aantal. "We hopen natuurlijk op een nog groter succes in mei 2016", stelt Verhage.

Kappers uit Alphen aan den Rijn worden opgeroepen om zich aan te melden om mee te knippen op deze dag. Zij kunnen zich vooraf aanmelden.

Ook worden zoveel mogelijk Alphenaren opgeroepen om hun haar te doneren. Iedereen kan doneren, als er maar minimaal 30 centimeter haar wordt afgestaan. Daarnaast mag het haar niet gekleurd of grijs zijn, aangezien Stichting Haarwensen zich richt op haarwerken voor kinderen.

Puntjes

Knippen tijdens de SamenLoop voor Hoop kost 12,50 euro per persoon. Ook als je alleen puntjes wilt laten knippen ben je van harte welkom bij één van de deelnemende kappers, dan komt het geldbedrag ten goede aan het KWF.

SamenLoop voor Hoop wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd in Alphen aan den Rijn en vindt plaats op 28 en 29 mei in Park Rijnstroom.