Op maandag 29 februari komen 25 Wit-Russische kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 11 jaar naar Alphen aan den Rijn.

De kinderen zijn te gast bij gastgezinnen van stichting Tsjernobyl. Ook zal een tolk meereizen en een onderwijzeres.

Acht weken gaan de kinderen overdag naar school bij De Meridiaan waar ze les krijgen van hun Wit-Russische onderwijzeres.

Met name de 'nieuwe' gastgezinnen die blanco dit avontuur aangaan, zijn vol verwachting. Dit blijkt tijdens de Russische lessen die de gastouders 4 weken lang kunnen volgen.

En een avontuur is het, zeker voor de kinderen, hun tolk en de onderwijzeres. Een delegatie van de Stichting Tsjernobyl vertrekt deze week naar Wit-Rusland om de kinderen op te halen.

Afwisselend

Voor de kinderen wordt het een actieve en afwisselende periode. Naast school zijn ze druk met alle activiteiten die her en der georganiseerd worden door diverse partijen.

Eén van de eerste activiteiten die de organisatie in petto heeft betreft een kledingbeurs op 2 maart in De Meridiaan, waar de kinderen kleding mogen uitzoeken. De organisatie verwacht de kinderen een onvergetelijke tijd te bezorgen.

Stichting Tsjernobyl is een stichting die om het jaar een thuis biedt voor kinderen uit de door de Tsjernobyl-ramp (1986) getroffen gebieden in Wit-Rusland.