Op maandag 8 februari is men gestart met de bouw van het nieuwe freerun park in Alphen aan den Rijn. De verwachting is dat het aanstaande vrijdag 12 februari af is. De initiatiefnemers hebben twee jaar aan het plan voor het park gewerkt.

Bij freerun gaat het er om om zo efficiënt mogelijk van punt A naar punt B te gaan. Alphen aan den Rijn telt ongeveer 250 freerunners, in totaal telt de groep in en om Alphen ongeveer vierhonderd leden.

"We zijn twee jaar geleden begonnen met het idee voor een freerun park", zegt Dave Hoogenboom van Parkour Disiplines. "We hebben hard gewerkt om onze plannen te realiseren. Samen met Jacco Poot zijn we bijvoorbeeld druk bezig geweest met het zoeken naar sponsoren en het opvragen van offertes."

Behoefte

Het plan is ontstaan vanuit de behoefte om alle freerun disciplines bij elkaar te kunnen brengen. "Nu moesten we met onze leerlingen vaak door heel Alphen heen om de verschillende elementen van freerunnen af te gaan", aldus Dave.

Met behulp van de Alphense gebiedsadviseurs Roel Wierink, Inge van Oostende en Vincent Verbeek hebben Dave en Jacco een stappenplan voor het park gemaakt om het zo door de gemeente te laten goedkeuren.

Ondersteuning

Het initiatief is onder andere door Vlasman en de Van der Werff groep ondersteunt. Vlasman heeft toestemming gegeven om spullen uit het Thorbeckegebouw, waar de freerunners een tijd lang hebben geoefend, mee te nemen en in het nieuwe park te gebruiken. De Van der Werff groep heeft financiële ondersteuning geboden.

"Als de bouw van het park klaar is, is het ook al direct te gebruiken", laat Dave weten. "Al kan het dan nog wel wat verf gebruiken. Ideen hier voor zijn uiteraard welkom!"