Hospice Alphen-Nieuwkoop was het doel dat van de kringloopmedewerkers van Stichting Kringloop Alphen de meeste punten kreeg en dus ook de grootste cheque, namelijk 1.000 euro.

Directeur Martin van Keeken werd warm ontvangen en kreeg een uitgebreide rondleiding op de locatie aan de Berkenstraat te Alphen aan den Rijn.

"De dood blijft een lastig onderwerp, des te mooier is het om te zien hoe toegewijd en liefdevol de medewerkers en de vele betrokken vrijwilligers de mensen in de laatste fase van hun leven bijstaan. Veelal denkt men dat de zorg alleen in het Hospice zelf wordt verleend en dat het alleen is voor ouderen mensen zonder sociaal netwerk, maar tijdens de rondleiding bleek dat dat helemaal niet zo is."

Gezinshuis

Ook het Spinning Wheel heeft een bezoek gehad van Stichting Kringloop Alphen. Samen met hun twee eigen kinderen bieden Jilles en Maaike Heemskerk kinderen die om wat voor reden dan ook niet meer thuis kunnen wonen een veilige en liefdevolle omgeving in het gezinshuis. Momenteel zitten ze in een grote verbouwing om elk kind een eigen plekje te kunnen geven. De cheque van 500 euro was dan ook zeer welkom!

Tijdens het uitdelen van de voedselpakketten door de vrijwilligers van Voedselbank Alphen aan den Rijn en Omstreken mocht de kringloop de laatste donatiecheque overhandigen. De vrijwilligers hadden er al heel wat uren werk opzitten: al in de vroege uurtjes beginnen ze met het vervoer van de spullen naar het uitgiftepunt. Hoe druk ook, er was uiteraard even tijd voor het ontvangen van een cheque van 750 euro.

Selectieronde

De directeur van Stichting Kringloop Alphen wil iedereen die iets bij Stichting Kringloop Alphen heeft gebracht of gekocht bedanken, want alleen dan kunnen goede doelen gesteund worden. "Binnenkort starten we met een nieuwe selectieronde voor goede doelen, ik roep dan ook alle goede doelen en klanten op om ons op de website in de gaten te houden, daarop kondigen we de start van de selectie aan."