De voorstelling 'Talent op de vlucht' krijgt een vervolg in het Parktheater in Alphen aan den Rijn. Na een geslaagde eerste voorstelling in de noodopvang en in Het Kruispunt, staan de vluchtelingen vrijdag op een cht podium in Alphen.

Negen vluchtelingen uit de Alphense noodopvang speelden vrijdag 5 februari hun indrukwekkende voorstelling in kerkgebouw Het Kruispunt. De tweehonderd toehoorders gaven hen een staande ovatie.

Jan de Vries, een van de vrijwilligers die dit tot stand brachten, uit ter plekke de wens: "Wie kan zorgen dat deze voorstelling verder gaat, roep ik bij deze op." Productiehuis Alphen (PA), De Muziekfabriek en ParkVilla pakken die handschoen op: vrijdag 12 februari is de voorstelling opnieuw te zien, maar nu in het Parktheater.

De dramatische verhalen worden gespeeld door zeven amateur-acteurs en twee professionals uit Syri. Zij leven samen met meer dan 1100 anderen in de noodopvang in de gevangenis van Alphen aan den Rijn. Elk mens daar heeft zijn eigen verhaal, waarvan er negen zijn verwerkt in de voorstelling.

De monologen zijn in het Arabisch, maar dankzij het intensieve spel van de acteurs komen de dramatische scnes tot leven. De acteurs lichten met behulp van een tolk de verhalen na afloop toe.

De opbrengst van de avond gaat, na aftrek van de kosten, naar de activiteitenpot van de Alphense noodopvang.