Afgelopen week overhandigde de directeur van Stichting Kringloop Alphen aan den Rijn, de heer Martin van Keeken, donatiecheques aan de eerste vijf goede doelen.

"Dit jaar hebben we er bewust voor gekozen om de cheques zelf langs te brengen, om op deze manier persoonlijk betrokken te zijn bij hun initiatieven", aldus Martin van Keeken.

Het eerste goede doel dat een donatiecheque ontving, waren De Vrienden van Oudshoorn. Zij gaven de kringloop een uitgebreide rondleiding in verzorgingstehuis Oudshoorn. Na het ontmoeten van enkele bewoners, blijkt hoe begaan de medewerkers en vrijwilligers met de bewoners zijn. Het doel krijgt 750 euro.

Stichting Hoop voor Vluchtelingen ontving een cheque van 500 euro. De vrijwilligers helpen vluchtelingen die nog geen status hebben en nergens aanspraak op kunnen maken. "Het is indrukwekkend hoe zeer de vrijwilligers zich inzetten voor de vluchtelingen." aldus de heer van Keeken.

Gele Linde

Tijdens het bezoek van de kringloop aan inloophuis de Gele Linde was het druk: zowel de huiskamer als de workshopruimte zaten vol. Kanker is een zwaar onderwerp, maar de gastheren en gastvrouwen weten een warm bad te creren voor mensen die met kanker zijn geconfronteerd.

De Gele Linde ontving een donatiecheque van 500 euro. Stichting Vakantiespel is al weer volop bezig met de voorbereidingen om de kinderen straks in de grote vakantie een onvergetelijke week te bezorgen. Duidelijk werd dat er veel meer bij komt kijken dan alleen dat ene weekje per jaar. Zij ontvingen 250 euro.

Kinderboerderij

De kinderboerderij zit momenteel ook niet stil. Met alle aanpassingen en activiteiten in het Bospark en op de locatie Zegersloot die momenteel plaatsvinden, komt de cheque van 500,- goed van pas. Het is duidelijk dat de dieren die daar verblijven het hebben getroffen met hun verzorgers.

Binnenkort bezoekt de kringloop het Spinning Wheel, Hospice Alphen-Nieuwkoop en Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken en dan hebben alle doelen die middels de jaarlijkse Goede Doelen Selectie zijn uitgekozen hun donatiecheque ontvangen.

De directeur van Stichting Kringloop Alphen benadrukt: "Wij kunnen dit alleen maar doen omdat de mensen van Alphen aan den Rijn en omstreken ons spullen hebben gegund en onze drie kringloopwinkels weten te vinden. We willen iedereen hiervoor van harte bedanken!"