Junis Kinderopvang overhandigt geldbedrag aan Het Vergeten Kind

In 2015 zette Junis Kinderopvang zich met het Tussen Kunst Kids project in voor het goede doel Het Vergeten Kind. Het resterende bedrag is donderdag bekend gemaakt tijdens de afsluiting van het project bij Horizon.

Er is geld ingezameld, waarvan een deel is gebruikt voor het organiseren van leuke activiteiten voor vergeten kinderen uit jeugdzorginstellingen Cardea en Horizon. 

Het eindbedrag bedraagt 6.000 en is 28 januari overhandigd aan de stichting Het Vergeten Kind. Ook ontvingen Cardea en Horizon tijdens deze afsluiting een bijzondere verrassing, samengesteld door het Tussen Kunst Kids-team van Junis Kinderopvang.

35 jaar

Junis bestond vorig jaar 35 jaar. In dat jaar heeft Junis het project Tussen Kunst Kids gestart. Met dit project wilde Junis de creatieve ontwikkeling op een feestelijke manier een extra stimulans geven. Daarnaast heeft Junis ervoor gekozen om zich met het project ook in te zetten voor Het Vergeten Kind. Dit goede doel zet zich in voor kinderen die noodgedwongen in opvangcentra verblijven.

Voor deze kinderen is het niet zo vanzelfsprekend om lekker te kunnen spelen en creatief bezig te zijn. Junis vindt het belangrijk dat ieder kind gewoon kind kan zijn en heeft daarom het project Tussen Kunst Kids gekoppeld aan Het Vergeten Kind. Het Vergeten Kind heeft Junis in contact gebracht met de jeugdzorginstellingen Cardea en Horizon in Alphen aan den Rijn.

Op de locaties van Junis zijn diverse initiatieven en acties georganiseerd om geld in te zamelen voor Het Vergeten Kind. Van een deel van dit geld zijn er vorig jaar verschillende activiteiten voor de zorginstellingen georganiseerd, waaronder een dagje skiën in Snowworld, een dagje waterskiën bij Wet n Wild en dans- en knutselworkshops. H

Opvanglocaties

In Nederland verblijven jaarlijks tussen de 30.000 en 35.000 kinderen in opvanglocaties. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn en opgroeien op een plek met minimale speelmogelijkheden en traumabegeleiding.

Dit is niet hoe een kinderleven moeten beginnen. Het Vergeten Kind vindt dat deze kinderen dezelfde kansen verdienen als een kind dat thuis opgroeit en daarom zetten zij zich breed in om het welzijn van deze kinderen te verbeteren.

Lees meer over:
Tip de redactie