Gemeente Alphen voert campagne tegen agressie

Gemeente Alphen aan den Rijn doet mee aan de landelijke campagne Wees duidelijk over agressie. Het doel van de campagne is om bewustwording te creren dat agressie en geweld tegen werknemers met een publieke taak onacceptabel is.

Het aantal werknemers dat te maken heeft met agressie en geweldsincidenten daalt landelijk gezien maar langzaam. De gevolgen van deze incidenten heeft enorm veel impact op betrokkenen zelf, hun familie en collegas.

Als voorbeeld: Door medewerkers van Gemeente Alphen aan den Rijn zijn op het Serviceplein 2 fysieke agressie-incidenten en 22 verbale incidenten gemeld in 2015. Dit zijn nog steeds te veel incidenten, vindt de gemeente. Wel is de ervaring dat de openheid van de ruimte op het Serviceplein en de integrale intake een drempel zijn voor bezoekers om agressie en geweld te gaan gebruiken.

"Wij vinden het belangrijk agressie tegen werknemers met een publieke taak een halt toe roepen. Daarom doen wij als gemeente mee aan deze campagne. Zo geven wij het signaal af dat onze medewerkers hun werk zo goed mogelijk moeten kunnen uitvoeren in een veilige omgeving", aldus burgemeester Liesbeth Spies.

Lees meer over:
Tip de redactie