Spies bevestigt bedreiging van LHTB-vluchtelingen

Burgemeester Liesbeth Spies heeft bevestigd dat er inderdaad LHBT-vluchtelingen zijn bedreigd in de noodopvang in Alphen aan den Rijn. Dit wordt bevestigd in antwoord op schriftelijke vragen van René Driesen van GroenLinks.

Tot nu toe werd er getwijfeld aan de verhalen omdat ze tegenstrijdig waren en er geen aangifte was gedaan.

Volgens Spies is er in de noodopvang enkele malen sprake geweest van bedreigingen en pesterijen van LHBT-vluchtelingen en is er inmiddels wel aangifte gedaan door enkele LHTB-vluchtelingen. 

"Als er aangifte gedaan is en de dader(s) geïdentificeerd kunnen worden, worden zij overgeplaatst naar een andere opvanglocatie. Dit is inmiddels enkele malen gebeurd," zo meldt Spies. "De LHBT bewoners zijn op eigen verzoek gehuisvest in een afzonderlijk deel van de opvang. In dit deel is toezicht. Eén bewoner is op eigen verzoek overgeplaatst naar een andere opvanglocatie." 

In de noodopvang, die plek biedt aan 1.140 vluchtelingen, zitten circa 1.090 mannen en 50 vrouwen met kinderen. Medio april moeten alle vluchtelingen zijn vertrokken en wordt de penitentiaire inrichting weer een gevangenis.

Lees meer over:
Tip de redactie