Gemeente Alphen plaatst nieuwe welkomstborden

Om het Groene Hart duidelijker als gebied op de kaart te zetten, heeft de gemeente Alphen aan den Rijn nieuwe welkomstborden geplaatst. Naast de standaard blauwe plaatsnaamborden, zijn nu ook de speciale borden voor het Groene Hart te zien.

Naast Alphen aan den Rijn hebben ook de gemeenten Bodegraven, Kaag een Braassem, Zoeterwoude, Gouda en Woerden de borden geplaatst.

Op korte termijn moeten in onder andere Waddinxveen, Lopik, en Montfoort ook de nieuwe borden worden geplaatst. Nieuwkoop heeft er voor gekozen om een ander soort borden te plaatsen.

"Het is belangrijk om het Groene Hart beter op de kaart te zetten", zegt wethouder Kees van Velzen. "Op dit moment staat het Groene Hart landelijk nog op plaats 22 in de lijst van recreatiegebieden. Dit moet beter kunnen."

Recreatiebeleid

Het is de bedoeling om met de 17 gemeenten binnen het Groene Hart één recreatiebeleid te gaan voeren. "Men zal met concullega’s moeten gaan samenwerken", zegt Van Velzen. "Aanstaande dinsdag wordt het plan voor de samenwerking aan gedeputeerde Weber aangeboden."

Lees meer over:
Tip de redactie