Dierenasiel Alphen aan den Rijn heeft een hondje en haar eigenaar na vier weken speuren weten te herenigen. Hond en baas werden gematcht na een tip van een collega van de eigenaar.

Een  maltezer werd vlak voor de kerstdagen gevonden in Alphen aan den Rijn. Het hondje werd opgevangen door het dierenasiel in Alphen aan den Rijn en kreeg de naam Annie. Tot vrijdag bleef de eigenaar van Annie, die eigenlijk Mitzy blijkt te heten, onbekend.

"Wij kregen een mailtje met foto van zijn collega of wij dit hondje kenden. De gelijkenis was frappant en na Annie naast het computerscherm te hebben gehouden, kon het niet anders zijn dan dat zij het was. Na een door ons toegestuurde foto wisten we het zeker ook de gevonden riem, halsband en zelfs het bij haar gevonden zakje voer maakte het verhaal compleet", zo meldt het dierenasiel.

De eigenaar, een politieagent uit Den Haag, was samen met de dierenpolitie al vier weken op zoek naar Mitzy. De details over de vermissing worden niet bekend gemaakt, maar hij was blij om Mitzy weer in de armen te kunnen sluiten.