Woningen nieuwbouwproject centrum Alphen populair

De inschrijvingen voor de nieuwbouwwoningen in het centrum van Alphen aan den Rijn van wonenCentraal lopen hard.

Op 14 januari opende wonenCentraal de inschrijving voor de nieuwbouw in het centrum van Alphen aan den Rijn. Als eerste gingen De Nachtegaal en het Thorbeckegebouw in de verhuur. De inschrijving loopt tot en met 28 januari.

Na het eerste weekend staat het aantal inschrijvingen voor de beschikbare tweekamerwoningen op 192. Deze zijn het populairst. Dit komt volgens wonenCentraal vooral door de huurprijs en de regelgeving voor passend toewijzen.

Voor de drie- en vierkamer woningen staat de teller nu op 107 inschrijvingen voor 108 beschikbare woningen. "Daarvan hebben we nog meer inschrijvingen nodig", zegt wonenCentraal. "Ervaring leert namelijk dat er altijd nog veel mensen afvallen doordat zij niet voldoen aan de voorwaarden of omdat hun eerste voorkeur niet meer beschikbaar is op het moment dat zij aan de beurt zijn."

De drie- en vierkamerwoningen zijn door de huurprijs niet toegankelijk voor mensen die op huurtoeslag zijn aangewezen. "Woningcorporaties moeten zich vanaf 1 januari 2016 houden aan de nieuwe Woningwet en de passendheidsnorm", laat een woordvoerder van wonenCentraal weten. "De overheid wil daarmee voorkomen dat huishoudens met de laagste inkomens in te dure woningen terecht komen."

Tip de redactie