Straatfeest Julianastraat dit jaar gehouden tijdens Koningsnacht

Ondernemers uit de Julianastraat in Alphen aan den Rijn organiseren dit jaar een straatfeest tijdens Koningsnacht. Het straatfeest op Koningsdag zelf komt hiermee te vervallen.

"Op Koningsdag zelf worden al zo veel feestjes en andere activiteiten georganiseerd dus wij dachten, laten we het anders doen. Een feestje tijdens Koningsnacht kan net zo leuk zijn als op Koningsdag", zegt Danielle Paats van restaurant 'Trots'.

Paats neemt samen met horecagelegenheden 'Schatjes' en 'Bar Amsterdam' de organisatie op zich.

Sinds 2014 gingen de straatfeesten in de Julianastraat door strenge regelgeving niet door, maar vorig jaar zagen Trots, Schatjes en Bar Amsterdam er weer heil in en het straatfeest tijdens de Jaarmarkt werd door de ondernemers weer in ere hersteld.

Vergunning

"Aangezien de samenwerking met politie en gemeente super verliep, zijn wij weer enthousiast bezig met de voorbereidingen voor het volgende straatfeest", vertelt Paats.

De gemeente was positief over het idee, dat door de ondernemers werd voorgelegd in een persoonlijk gesprek. De vergunning voor het evenement is inmiddels aangevraagd. Begin volgende week krijgen de ondernemers te horen of het straatfeest tijdens Koningsnacht mag doorgaan.

Lees meer over:
Tip de redactie