Inloopavond over sanering waterbodem Oude Rijn

De provincie Zuid-Holland organiseert op maandag 25 januari 2016 een inloopavond over de sanering van de waterbodem van de Oude Rijn ter hoogte van het voormalige NAF-terrein (Nederlandse Asphaltfabriek) in Alphen aan den Rijn.

Tijdens de inloopavond kunnen genteresseerden informatie inwinnen over de verontreiniging, de optimale saneringsvariant en de verdere planning van het project.

Vertegenwoordigers van de provincie Zuid-Holland, de gemeente Alphen aan den Rijn en het hoogheemraadschap van Rijnland zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. De start van de uitvoering van de werkzaamheden staat gepland voor het najaar van 2016.

De waterbodem van de Oude Rijn ter hoogte van het voormalige NAF-terrein in Alphen aan den Rijn is ernstig verontreinigd. Daarom saneert de provincie Zuid-Holland de waterbodem met als doel de geuroverlast voor de omgeving en verdere verspreiding van de verontreiniging te voorkomen.

Gelijktijdig wordt het baggerslib op de waterbodem verwijderd, zodat de vaarweg weer op diepte is en het water goed kan doorstromen.

Belangen

De sanering van de waterbodem van de Oude Rijn is een project waarbij de gemeente Alphen aan den Rijn, het hoogheemraadschap van Rijnland en de provincie Zuid-Holland ieder vanuit hun eigen belang nauw met elkaar samenwerken.

De regierol ligt bij de provincie Zuid-Holland. Dat betekent ook dat de provincie over het project communiceert met de omgeving.

Inloopavond

De inloopavond over de sanering van de waterbodem van de Oude Rijn vindt plaats in vergaderkamer III op de eerste verdieping van het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn. Genteresseerden kunnen binnen lopen tussen 19.00 uur en 21.00 uur.

Lees meer over:
Tip de redactie