Tiener bedreigt 86-jarige vrouw in het Groene Dorp

Een 86-jarige vrouw is maandag rond 16.30 uur bedreigd door een tienermeisje. Het voorval vond plaats ter hoogte van de Witte de Withstraat en Albert Schweitzerbrug in Alphen aan den Rijn.

De vrouw was vanaf haar woning onderweg naar de supermarkt Attent Beumkes in de Grijpensteinstraat, toen zij door twee meisjes werd aangesproken. De meisjes, vermoedelijk van een jaar of 13, vroegen de vrouw om geld voor een sponsorloop van school.

De vrouw gaf aan niet te willen doneren, maar dit leverde haar een grote mond op van een van de meisjes.

Het meisje begon de vrouw uit te schelden en dreigde haar in elkaar te slaan als ze niet zou doneren. De meisjes liepen daarna weg van de vrouw. De 86-jarige vrouw liet het hier echter niet bij zitten en sprak de meisjes aan met de vraag waarom ze zo agressief deden. Het meisje dat de vrouw al had bedreigd, dreigde nu dat ze haar zou overvallen. Kort hierna ging het duo er vandoor.

Supermarkt

Het personeel van supermarkt Attent Beumkes heeft de vrouw opgevangen tot de zoon van de vrouw haar kwam ophalen.

Een vrouw met een kindje in een draagzak en een wit hondje zou getuige zijn geweest van het vooral en heeft nog met de 86-jarige vrouw gesproken. De vrouw en haar zoon zouden graag in contact komen met deze getuige om een duidelijk verhaal te kunnen doen bij de politie.

Lees meer over:
Tip de redactie