De nieuwe routes die tijdens het hardloopevenement de 20 van Alphen worden gelopen, zijn bekend. Het parcours van de 20 kilometer is totaal anders dan de vorige edities door de situatie rondom de Koningin Julianabrug.

Een groot deel van de nieuwe route van de 20 kilometer loopt door de polders bij Aarlanderveen en Ter Aar. Behalve de Julianabrug wordt ook de Albert Schweitzerbrug gemeden.

De start en finish zijn zoals gebruikelijk bij het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn. Met uitzondering van de 1 kilometer Family Run zijn alle routes anders dan voorheen.

Suggesties

Voor het nieuwe parcours heeft de organisatieook geluisterd naar de suggesties die ze de afgelopen edities heeft ontvangen. Het beter scheiden van de 10 en 20 kilometerlopers en minder heen en weer over de Burgemeester Bruins Slotsingel waren hierin de voornaamste suggesties.

Daarnaast heeft de organisatie besloten om meer van het Groene Hart te laten zien bij de 20 kilometer afstand. "De 20 van Alphen is nu eenmaal het grootste hardloopevenement van het Groene Hart," aldus de organisatie.