Wat geven Alphenaren dit jaar uit aan vuurwerk?

De jaarwisseling is voor veel Alphenaren een mooie kans om eens lekker te knallen of de meest mooie kleuren de lucht in te schieten. Maar voor welk bedrag knalt Alphen het nieuwe jaar in?

Alphens.nl informeerde bij de verschillende verkooppunten van vuurwerk in Alphen naar het bestedingsgedrag van de Alphenaar.

"Bij ons worden er over het algemeen sierpotten gekocht. We zien dat dit jaar ook de zogenoemde 'doorlus'-potten erg populair zijn. We zien hier zeker een stijgende lijn in", zegt Duncan Kabalt van Kabalt's Vuurwerkhal.

"Net zoals het gemiddelde bestedingspatroon van de klant. Deze is tot nu toe gemiddeld 15 tot 20 euro hoger in vergelijking met voorgaande jaren."

150 euro

"De gemiddelde klant geeft hier ongeveer 150 euro uit", aldus Marcel van der Vliet van Vuurwerkshop.com. "Dat is zowel de voorbestelling als de losse verkoop in de winkel."

Medewerkers van Vuurwerkmania laten weten dat de gemiddelde klant bij hen ongeveer voor 70 euro aan vuurwerk uitgeeft. Vooral de 'We Like It cake' en de aftershock-box worden hier veel op de bestellijsten aangekruist.

Gemiddeld geeft de Alphenaar bij het kopen van vuurwerk tussen de 90 en 100 euro uit. Dit ligt hoger dan het landelijk gemiddelde van vorig jaar, dit was ongeveer 70 euro.

Lees meer over:
Tip de redactie