DEN BOSCH - Justitie in Den Bosch heeft woensdag tegen de 31-jarige S. Al-S. uit die stad een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf geëist en 240 uur werkstraf omdat ze haar 3 kinderen vanaf 2001 vier jaar lang mishandeld en verwaarloosd zou hebben.

Ze wist volgens het Openbaar Ministerie wat ze deed. De kinderen waren 6, 5 en 1 jaar oud toen de mishandelingen begonnen.

"Ze werden uitgehongerd, naakt in de kou buiten gezet en met stokken geslagen", zei de officier van justitie mevrouw M. Wijnbelt. "De Kinderbescherming had nog nooit zo iets meegemaakt. Daarom moet S. hier vandaag verschijnen."

Littekens

De zaak kwam aan het rollen toen leerkrachten hadden aangegeven dat de twee jongens enorm stonken als ze op school kwamen en vol met littekens zaten. De vader werkte 's nachts en was zelden thuis.

Een buurman verklaarde bij de politie dat de verdachte de kinderen vaak opsloot en dan zelf wegging en ze vaak met een stok in het gezicht sloeg.

Schuldige

"Al-S. is zeven jaar in Nederland. Haar man is teruggegaan naar Irak. De vader is de schuldige van alles", aldus advocaat mr. M.

Schönfeld die pleitte voor vrijspraak. "Het was een tiran voor zijn gezin. Hij stak ze regelmatig met een mes, deed gras in hun eten en dreigde mijn cliënt dood te maken. Zij is mishandeld en moet daarom worden vrijgesproken."

Uitspraak 21 maart.