HENGELO - De vader in het familiedrama dat zich dinsdag in het Gelderse Hengelo afspeelde, is woensdagmiddag uit het ziekenhuis ontslagen. De man, dietevens verdachte is in het drama, is overgebracht naar een politiecel. Vrijdag wordt hij voorgeleid aan de officier van justitie in Zutphen. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Bekijk video

De politie trof dinsdag in een woning aan de Oranjehof de levenloze lichamen aan van een vrouw en haar twee zoons van 9 en 11 jaar. De vader van het gezin werd met onbekend letsel in het ziekenhuis opgenomen. De politie verdenkt hem van moord of doodslag.

Op de lichamen van de drie slachtoffers wordt donderdag sectie verricht. De politie verklaarde dinsdag dat de moeder en haar twee kinderen niet met buitensporig geweld om het leven zijn gebracht.

Pillen

Mogelijk zijn ze overleden na het slikken van een hoeveelheid pillen. De politie wil dit bevestigen noch ontkennen. Ook over de reden van de ziekenhuisopname van de vader doet de politie geen uitspraak. De recherche werkt met twintig mensen aan het onderzoek.

De leerlingen van de openbare basisschool Rozengaardsweide in Hengelo zijn woensdagochtend door de schoolleiding ingelicht over het familiedrama. Op de informatiebijeenkomst op de school, waar de twee jongens in groep 5 en 8 zaten, waren ook veel ouders van leerlingen en burgemeester Henk Aalderink aanwezig. Ook was er professionele hulp. De vlag bij het schoolgebouw hing halfstok.

Handen

Onder de kinderen en hun ouders hing een verslagen sfeer. Leerlingen hielden elkaars handen vast en veel ouders stonden met hun armen om hun kinderen heen geslagen. In de ochtend hield de school een minuut stilte voor de slachtoffers.

Na een algemene bijeenkomst in een klaslokaal met gesloten gordijnen zijn alle 170 leerlingen woensdag aan het einde van de ochtend naar hun eigen klassen gegaan. Er is geen les gegeven.

Kaarsjes

In de hal van de school is een herdenkingstafel ingericht met kaarsjes en tekeningen van leerlingen. Op een van die tekeningen staat: "Het is jammer dat jullie dood zijn, groetjes Dominique.

Directeur Roelof van Gijssel noemde de sfeer op zijn school woensdagochtend "rustig". Hij omschreef de omgekomen jongens als "hele leuke kinderen, die in alle opzichten goed mee konden op school" Dinsdagavond was er al een bijeenkomst voor de inwoners van Hengelo. Daar was ook iemand van voetbalclub Pax aanwezig, waarvan de omgekomen Roan en Aidan lid waren.

Registers

De gemeente Bronckhorst heeft woensdagochtend in het gemeentehuis een condoleanceregister geopend ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het familedrama. Ook op internet kunnen belangstellenden hun deelneming betuigen.