HENGELO - Op de openbare basisschool Rozengaardsweide in Hengelo (Gelderland) zijn de leerlingen woensdag om 08.30 uur door de schoolleiding geïnformeerd over het familiedrama dat zich heeft afgespeeld in een woning aan het Oranjehof.

Dinsdag trof de politie in de woning de ontzielde lichamen van een moeder en haar twee zoons aan. De vader werd met ernstige verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Op de informatiebijeenkomst op de school waar de twee jongste slachtoffers in groep 5 en 8 zaten, waren ook veel ouders van leerlingen en burgemeester Henk Aalderink aanwezig. Ook was er professionele hulp. De bijeenkomst vond plaats in een apart lokaal, waarvan de gordijnen gesloten bleven. Pas na afloop wil de schooldirecteur de pers te woord staan.

Halfstok

De vlag bij het schoolgebouw hangt woensdag halfstok. Het schoolplein is afgezet en politieagenten houden de pers op een afstand. Onder de kinderen en hun ouders die woensdagochtend de school binnen druppelen hangt een verslagen sfeer. Leerlingen houden elkaars handen vast en veel ouders staan met hun armen om hun kinderen heen geslagen.

Dinsdagavond was er een bijeenkomst voor de inwoners van Hengelo. Daar was ook iemand van voetbalclub Pax aanwezig, waarvan de omgekomen Roan en Aidan lid waren.

Ver-van-je-bed-show

Nienke Mentink, moeder van vier kinderen op de Rozengaardsweide, zegt woensdagochtend: "Het lijkt altijd een ver-van-je-bed-show, maar het komt nu heel dichtbij." Haar zoon van acht zat bij Roan, die woensdag negen jaar zou worden, in de klas. Volgens Mentink waren Roan en Aidan hele rustige nette jochies. "Er was niets vreemds aan het gezin te zien."

Condoleanceregister

De gemeente Bronckhorst heeft woensdagochtend in het gemeentehuis een condoleanceregister geopend ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Ook op internet kunnen belangstellenden op www.condoleanceregister.com hun deelneming betuigen.

Familiedrama Hengelo