TILBURG - De Tilburgse burgemeester Johan Stekelenburg kan zes tot acht weken zijn functie niet uitoefenen. Hij is zondagavond in het Elizabeth Ziekenhuis in Tilburg opgenomen en wordt maandagochtend aan slokdarmkanker geopereerd. Loco-burgemeester Aarts neemt zijn functie voorlopig over.

Stekelenburg lichtte het college van burgemeester en wethouders van Tilburg vrijdagmiddag in over de operatie, zei zijn woordvoerder maandag.

Loco-burgemeester Aarts zegt erg geschrokken te zijn. "Wij wisten al een week dat Stekelenburg mogelijk ernstig ziek zou zijn, maar wij hadden niet gedacht dat hij er zo slecht aan toe was."

Aarts heeft in de zomer van vorig jaar Stekelenburg ook al een aantal weken vervangen. Toen werd de burgemeester opgenomen in het ziekenhuis in verband met een onbekende bacteriële infectie.

Vorige week werd de naam van Stekelenburg regelmatig genoemd in verband met het kandidaat-premierschap voor de Partij van de Arbeid. Hij werd door het PvdA-bestuur benaderd, maar weigerde vanwege zijn ziekte.