BEVERLY HILLS - De film Chicago is zondagavond in de prijzen gevallen tijdens de jaarlijke uitreiking van de Golden Globes. De film, naar de beroemde gelijknamige theatermusical, kreeg de prijs voor beste musical/komedie. Richard Gere en Renée Zellweger kregen een Golden Globe voor hun rol in Chicago.

De Golden Globes van de buitenlandse persvereniging in Hollywood gelden na de Oscars als de belangrijkste Amerikaanse filmprijzen. Er zijn overigens ook Globes voor televisieproducties. De uitreiking in Los Angeles beleefde zondag zijn zestigste editie.

Veteraan Jack Nicolson werd tijdens de ceremonie gelauwerd in de categorie drama. Zijn hoofdrol in About Schmidt leverde een Globe op. De film kreeg ook een prijs voor het beste scenario. Nicole Kidman won een Globe voor The Hours, de film die ook tot beste dramaproductie werd uitgeroepen.

Actrice Meryl Streep ontving de onderscheiding voor haar bijrol in de film Adaptation. Jennifer Aniston, Rachel uit 'Friends', kreeg een Globe voor haar bijdrage aan de succesvolle televisieserie. Filmmaker Martin Scorcese won de regieprijs voor Gangs of New York. Als beste buitenlandse film kwam 'Talk to her'' uit de bus, een werk van de Spaanse regisseur Pedro Almodóvar.